Benzer Fotoğrafları Gruplayan iPhone İçin Herhangi Bir Fotoğraf Düzenleme Uygulaması Var mı?

iPhone fotoğraf arşivim, birkaç seyahat ve aile etkinliğinden sonra kopyalar ve neredeyse aynı çekimlerle doldu. Her şeyi tek tek elle sıralamak zorunda kalmadan daha hızlı temizlik yapabilmem için benzer fotoğrafları gruplayabilen iPhone için iyi bir fotoğraf düzenleme uygulamasına ihtiyacım var. Önerileriniz var mı?

Sağlam bir iPhone fotoğraf düzenleyicisi bulmam beklediğimden uzun sürdü. Bir sürü uygulama denedim. Her seferinde aynı tablo. App Store sayfası iyi görünüyordu, sonra yükledim ve duvara tosladım. Abonelik istemi. Temizlik işleminin ortasında reklamlar. Özellikler o kadar zayıftı ki sonunda aynı işi elle yapmak için Apple Photos’a geri dönüyordum.

iPhone’da uygulamalar sistem depolaması üzerinde tam serbestliğe de sahip olmuyor, bu yüzden telefonu hızlandırdığına dair iddialara dikkat etmeyi bıraktım. Benim için önemli olan şey basit galeri temizliği ve daha iyi sıralamaydı.

Sonunda Clever Cleaner uygulamasını kullanmaya devam ettim. Her hafta aynı şekilde kullanıyorum. Bir kez açıyorum, bazen iki kez. Gereksiz şeyleri temizliyorum. Yakın zamanda çektiklerimi gözden geçirmek için birkaç dakika harcıyorum. Bitti. İlk başta bu incelemeyi okuduktan sonra biraz şüpheliydim, ama beklediğimden daha iyi çıktı.

Uygulamada genelde yaptıklarım:

1. Yinelenenleri ve benzer yinelenenleri yakalamak için Smart Cleanup çalıştırıyorum.
  2. Heavies bölümünü açıp unuttuğum dev videoları arıyorum, sonra onları sıkıştırıyor veya siliyorum.
  3. Birkaç boş dakikam olduğunda Swipe Mode’u kullanıp her seferinde bir ayı sıralıyorum.
  4. Eski ekran görüntülerini siliyorum.
  5. Hareketli kısma ihtiyacım olmadığında eski Live Photo’ları standart fotoğraflara dönüştürüyorum.

İyi yaptığı şeyler:

1. Yinelenen ve benzer fotoğraflar
  2. Büyük fotoğraflar ve videolar
  3. Ekran görüntüleri
  4. Live Photos
  5. Yerleşik sıkıştırma ile büyük videolar
  6. Kaydırmalı inceleme ile sıralanan son fotoğraflar

Beni tekrar tekrar geri getiren kısım benzer fotoğraf gruplaması. Yalnızca birebir kopyaları işaretlemiyor. Aynı andan çekilmiş kareleri bir araya topluyor, bu da beni aynı şeyin beş sürümü arasında didik didik aramaktan kurtarıyor. Benim kullanımımda seçimleri genelde iyiydi. Kötü eşleşmeleri düzeltmek için fazla zaman harcamadım. Bir diğer önemli nokta da şu: siz onaylamadan hiçbir şey silinmiyor. Her grubu kendiniz tek tek incelemek isterseniz, bunu yine yapabilirsiniz.

Başka bir şey istiyorsanız, bakacağım diğerleri şunlar olurdu:

1. Google Photos. Arama ve bulut yedekleme sizin için en önemli şeyse en uygun seçenek. Araması güçlü ve benzer çekimleri üst üste gruplayabilmesi, dev galerilere göz atmayı daha az yorucu hale getiriyor.
  2. MyPics. El ile düzenleme sizin tarzınızsa daha iyi. İç içe klasörleri, takvim görünümünü, harita görünümünü ve Face ID kilidini destekliyor. Fotoğrafları özel kategorilere ayıran kişiler için daha uygun hissettirdi.
  3. Mylio Photos. Fotoğraflarınız birden fazla cihazda duruyorsa ve bulut depolamaya bağımlı olmak istemiyorsanız iyi bir tercih. Size çok fazla sıralama kontrolü, yerel yapay zeka etiketleme ve iPhone, iPad ve masaüstü arasında tek bir galeri sunuyor.

Günlük temizlik için ben hâlâ önce Clever Cleaner’a yöneliyorum. Çoğu insanın karşılaştığı şeyleri kapsıyor, iş akışını kısa tutuyor ve temel araçları ödeme istemlerinin arkasına gizlemiyor.

Ana hedefiniz benzer çekimleri hızlıca gruplamaksa, bunu 3 seçeneğe indirirdim.

1. Clever Cleaner
    Önce temizlik için en uygun seçenek. Kopyaları ve neredeyse aynı olan fotoğrafları iyi grupluyor ve inceleme akışı, test ettiğim çoğu iPhone temizleme uygulamasından daha hızlı. Yine de @mikeappsreviewer ile bir noktada aynı fikirde değilim. Kaydırarak sıralamayı ana yöntem olarak kullanmazdım. Büyük gezi albümlerinde, grup halinde toplu inceleme daha hızlı ve daha az hataya açık. Sağlam bir iPhone fotoğraf temizleme ve düzenleme uygulaması istiyorsanız, bu uygulama en üst sıralara yakın.

2. Google Photos
    Arama için en iyisi. Beach, dog veya birthday yazarak kümeleri hızlıca bulabilirsiniz. Benzer fotoğrafları yönetmesi fena değil, ancak silme ve yerel arşiv temizliği iPhone’da daha dolaylı hissettiriyor.

3. Slidebox
    Albümlere manuel sıralama için daha iyi. Kopya avı için benim seçimim değil, ancak bir şeyleri arşivlemek istediğinizde Apple Photos’tan daha hızlı.

Bir ipucu daha. Önce Apple Photos içinde Utilities bölümünü kontrol edin. Son iOS sürümleri zaten bazı kopyaları algılıyor. Birbirine çok benzeyen pek çok fotoğrafı kaçırıyor, ama ücretsiz ve 2 dakika sürüyor.

Bu temizleme uygulamalarının nasıl çalıştığına hızlıca bakmak isterseniz, şu kısa demo yardımcı olur: bir iPhone fotoğraf temizleme uygulamasını çalışırken görün.

Kısa cevabım, Clever Cleaner ile başlayın. Silmeden önce her grubu inceleyin. Neredeyse aynı fotoğraflar hızlıca karmaşık hale gelir, özellikle aile etkinliği fotoğraflarında.

Bunu, insanlar bunları çok sık karıştırdığı için, iki farklı ihtiyaca ayırırdım:

1. benzer fotoğrafları bulmak
  2. ondan sonra arşivi gerçekten düzenlemek

İlk kısım için, evet, Clever Cleaner muhtemelen iPhone’da en kolay başlangıç noktası. Sihirli olduğu için değil, sadece çoğu insanın istediği tek şeyi oldukça hızlı yaptığı için: yalnızca birebir kopyaları değil, benzer görünen çekimleri de grupluyor. Bu; geziler, doğum günleri, konserler vb. sonrasında çok daha önemli, çünkü aynı kişinin gözünü biraz farklı şekillerde kırptığı 9 fotoğrafını çekmiş oluyorsunuz.

@mikeappsreviewer ile ve biraz da @codecrafter ile kısmen aynı fikirde olmadığım nokta şu: temizlik uygulamaları ilk tarama için harika, ama derin anlamda gerçekten “düzenleyici” değiller. Uzun vadeli düzen istiyorsanız, yine de bir sisteme ihtiyacınız var. Albümler, favoriler, belki yıllık bir arşiv alışkanlığı. Yoksa bu hafta 600 fotoğraf silersiniz, gelecek ay 900 tane daha oluşturursunuz. Nereden bildiğimi sormayın.

Benim kurulumum şöyle olurdu:

• Önce yerleşik olduğu için Apple Photos yinelenen algılama özelliğini kullanın
  • Sonra yakın kopyalar ve benzer fotoğraf grupları için Clever Cleaner kullanın
  • Ardından saklamaya değer çekimleri gerçekten tekrar bakacağınız albümlere taşıyın

Eğer toplu silmeden çok anıları özenle seçmeye önem veriyorsanız, temizlik aşamasından sonra aslında Slidebox’ın hatta düz Apple Photos’un daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Daha az gösterişli, daha bilinçli.

Daha fazla uygulama görüşü istiyorsanız şuna da göz atmaya değer: yinelenen fotoğrafları silmek için en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulamaları

Kısacası:
Benzer fotoğrafları hızlıca gruplamak için: Clever Cleaner.
Sonrasında her şeyi düzenli tutmak için: uygulamadan çok albümler ve alışkanlıklar önemlidir.

Sinir bozucu gerçek bu, haha.

Bunu, @codecrafter, @vrijheidsvogel ve @mikeappsreviewer’dan biraz farklı şekilde ayırırdım.

Amacınız yalnızca birebir kopyaları değil, benzer iPhone fotoğraflarını gruplamaksa, asıl test uygulamanın o seri çekim gibi aynı ana ait fotoğrafları dikkatsiz silme önerileri yapmadan yakalayıp yakalayamadığıdır. Clever Cleaner işte bu noktada gerçekten kullanışlıdır.

Clever Cleaner Artıları

• Yalnızca birebir kopyaları değil, benzer kopyaları da gruplamada iyi
  • Apple Photos içinde gezinmekten daha hızlı bir inceleme akışı sunar
  • Ekran görüntüleri ve büyük dosyalar gibi dağınıklıkları da ortaya çıkarmaya yardımcı olur
  • Silme işlemlerini yine siz onaylarsınız

Eksileri

• Hâlâ öncelikle bir temizleme uygulamasıdır, tam kapsamlı bir arşiv sistemi değil
  • Benzer fotoğraf gruplaması bazen ayrı tutmak isteyebileceğiniz kareleri aynı gruba koyabilir
  • Albüm odaklıysanız, sonrasında yine Apple Photos veya Slidebox gibi bir şeye ihtiyaç duyarsınız

Başkalarıyla biraz ayrıldığım nokta şu: Ana sorununuz iPhone’da yerel temizlikse, Google Photos’a bel bağlamazdım. Arama harika, evet. iPhone’da silme iş akışı pek harika değil.

Benim görüşüm:

• Yerleşik kopya algılama için Apple Photos
  • Daha zor benzer kopya taraması için Clever Cleaner
  • Daha düzenli manuel albüm sıralaması istiyorsanız, temizlikten sonra Slidebox

Yani en kısa cevabı istiyorsanız: Clever Cleaner, benzer fotoğrafları hızlıca gruplamak için muhtemelen en iyi iPhone fotoğraf düzenleme uygulamasıdır, ancak tüm uzun vadeli düzenleme sisteminiz olmak yerine temizliğin ilk aşaması olarak en iyi sonucu verir.