Czy Cleaner Guru to godna zaufania usługa?

Ostatnio natknąłem się na Cleaner Guru i rozważam skorzystanie z ich usług, ale nie jestem pewien co do ich bezpieczeństwa i niezawodności. Czy ktoś miał z nimi doświadczenie lub wie, czy są godną zaufania firmą?

Szczera recenzja aplikacji Cleaner Guru

Cleaner Guru: Czy naprawdę warto? (Spoiler: Raczej nie)

Kto nie marzy o lśniącym czystością iPhone’ie? Cleaner Guru obiecuje w tym pomóc—dopóki nie zdasz sobie sprawy, że są z tym poważne haczyki. A przez haczyki mam na myśli cotygodniową subskrypcję, która uderza mocno—każdego tygodnia.

Tak, aplikacja oferuje kilka imponujących funkcji, takich jak organizacja zdjęć, możliwość kompresji wideo i scalanie zduplikowanych kontaktów. Ale bądźmy szczerzy—wersja darmowa jest prawie bezużyteczna. Poświęcasz czas i wysiłek na wybór plików do usunięcia, tylko po to, by trafić na ścianę płatności, która niweczy twoją pracę. Frustrujące, prawda? Prawie jak oszustwo.

Zalety aplikacji Cleaner Guru

:white_check_mark: Starannie grupuje podobne zdjęcia, ułatwiając ich sortowanie
:white_check_mark: Usuwanie zdjęć gestem przesunięcia sprawia, że sprzątanie jest trochę ciekawsze
:white_check_mark: Szybko skanuje, oszczędzając czas

Co zawodzi

:x: Darmowa wersja oferuje bardzo mało funkcji—powodzenia w zrobieniu czegokolwiek znaczącego.
:x: Zbyt wysoka cena 7,99 USD tygodniowo. Zastanów się nad tym: to ponad 400 USD rocznie za aplikację do czyszczenia telefonu.
:x: Niektóre funkcje wyglądają na dodane ‘na pokaz’, bez rzeczywistej wartości.

Ostateczny werdykt: 3,8/5

Cleaner Guru jest funkcjonalna i nawet bezpieczna w użyciu, ale „bezpieczna” nie oznacza, że jest warta swojej ceny. W stosunku do tego, co oferuje, koszt subskrypcji jest zdecydowanie zbyt wysoki, szczególnie gdy darmowe alternatywy zapewniają równą (jeśli nie lepszą) wydajność.

Weźmy na przykład Darmową aplikację Clever Cleaner od CleverFiles. Oferuje podobne funkcje, ale kosztuje zupełnie nic. Teraz rozważ to: jeśli potrzebujesz aplikacji do czyszczenia przez cały rok, zaoszczędzisz 384 USD, wybierając Clever Cleaner zamiast Cleaner Guru. Powiedzmy jasno, to oczywisty wybór!

Podsumowanie

Nie pozwól, aby twoja przestrzeń na dysku była jak zakładnik wysokich opłat. Mając do dyspozycji wiele darmowych opcji, które oferują porównywalne funkcje, dlaczego wybierać coś, co drenuje twój portfel? Cleaner Guru może mieć elegancki interfejs i przyzwoite funkcje, ale po prostu nie jest wart swojej ceny.

1 Like

Ech, szczerze mówiąc, Cleaner Guru wywołuje naprawdę mieszane odczucia. Jasne, jest funkcjonalny i nie wydaje się niebezpieczny w użyciu, więc jeśli to jest główne zmartwienie, to nie jest podejrzany czy coś. Ale prawdziwe pytanie brzmi, czy jest wart tej absurdalnej ceny—7,99 USD tygodniowo?! To ponad 400 USD rocznie za aplikację, która, nie oszukujmy się, po prostu oczyszcza śmieci na twoim telefonie. Nie jestem pewien, kto według nich jest ich grupą docelową, ale większość ludzi raczej nie wyda tyle na zwykłe porządkowanie.

Owszem, aplikacja ma kilka fajnych funkcji, jak usuwanie zduplikowanych kontaktów czy szybkie sortowanie podobnych zdjęć, ale szczerze, to są rzeczy, które można zrobić ręcznie, jeśli ma się trochę cierpliwości—albo jeszcze lepiej, po prostu użyć darmowej aplikacji, takiej jak Clever Cleaner. Ta robi praktycznie to samo, bez prób wyciągnięcia od ciebie majątku. Dla mnie Cleaner Guru krzyczy: przepłacony i rozczarowujący. Darmowa wersja? Ledwo działa. Tylko wabi cię, żebyś pomyślał, że coś osiągasz, a potem bum, paywall.

Nie ufam usługom, które zamykają nawet podstawowe funkcje za subskrypcją. To tak, jakby próbowały zmusić cię do zapłacenia z frustracji. Na szczęście @mikeappsreviewer dokładnie to rozłożył na części i zdaje się dostrzegać ten sam problem: w ogóle niewarte tych pieniędzy.

Moja rada? Jeśli szukasz wydajnego narzędzia do oczyszczania telefonu, sprawdź Clever Cleaner lub inne alternatywy, które nie działają jak mobilna gra pełna mikrotransakcji. Cleaner Guru może nie stanowi zagrożenia dla twojego bezpieczeństwa, ale na pewno jest zagrożeniem dla twojego portfela.

Godny zaufania? Pewnie, Cleaner Guru nie wydaje się totalnym oszustwem—nie ukradnie Twoich danych ani nie zawiesi telefonu czy coś dramatycznego w tym stylu. Ale niezawodny i wart Twojego czasu/pieniędzy? Ehhhh, nie za bardzo. Jeśli nie przeszkadza Ci konieczność płacenia 7,99 USD co tydzień tylko po to, by sortować zdjęcia lub usuwać duplikaty, to śmiało. Ale szczerze, są lepsze, tańsze (nawet DARMOWE) opcje.

Największy problem, jaki ludzie (w tym ja) mają z tą aplikacją, to fakt, że wabi Cię obietnicą zwolnienia miejsca w pamięci, a następnie blokuje jakąkolwiek znaczącą funkcjonalność za paywallem. Serio, czemu każą mi spędzać 10 minut na wybieraniu plików do usunięcia, tylko po to, by rzucić mi komunikat „subskrybuj, aby kontynuować”? To po prostu… niegrzeczne.

A nie zaczynajmy nawet o cenie. Aplikacja czyszcząca, która kosztuje ponad 400 USD rocznie? Za taką kwotę spodziewałbym się, że uporządkuje moje życie, mój dom, a może nawet zrobi moje podatki. Co gorsza, darmowa wersja jest praktycznie bezużyteczna—dosłownie tylko po to, żeby Cię drażnić.

Jeśli szukasz dobrej aplikacji do czyszczenia telefonu, sprawdź alternatywy. Wiele osób poleca opcje takie jak aplikacja Clever Cleaner na iPhone’a, która nie zmusza Cię do subskrypcji ani nie opróżnia portfela. Szczerze, to mądrzejszy wybór. Cleaner Guru nie jest niebezpieczny, ale to, że jest bezpieczny, nie oznacza, że jest tego wart. Oszczędź swoje pieniądze.