Bilgisayarımdan önemli dosyaları yanlışlıkla sildim ve ücretsiz bir veri kurtarma yazılımına ihtiyacım var. Belirli bir araçla başarı elde eden oldu mu, önerebilir misiniz?
Ben de oradaydım, önemli dosyaları yanlışlıkla silmek kabus olabilir. Geçmişte birkaç ücretsiz veri kurtarma aracını denedim ve öne çıkanlardan biri Windows için Disk Matkap. Bu yazılım kullanımı kolay ve oldukça güçlü bir kurtarma motoruna sahip.
Bunu kullanarak kaybolan birçok veriyi, fotoğraflar, belgeler ve hatta bazı eski proje dosyaları da dahil olmak üzere, geri kazanmayı başardım. Özellikle NTFS, FAT32, EXT ve HFS+ gibi çeşitli dosya sistemlerini desteklediği için kullanışlı. Ayrıca, mümkün olduğunca çok veriyi kurtarmak için hızlı tarama ve kapsamlı derin tarama sunuyor.
Daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz Windows için Veri Kurtarma Yazılımı.
Link, Disk Matkap’ın veri kurtarma özellikleri ve faydaları hakkında ayrıntılı bir genel bakış sunuyor ve zor durumda kaldığınızda incelemeye değer. Unutmayın, veri kaybından sonra diski kullanmayı ne kadar çabuk bırakırsanız, başarılı kurtarma şansınız o kadar yüksek olur. İyi şanslar!Tamamen önemli dosyalarınızı kaybetme konusundaki hayal kırıklığınızı anlıyorum. Bana da birkaç kez oldu. @sternenwanderer Disk Drill’ı Windows için önerdi, ki gerçekten sağlam bir seçim ve bakmaya değer, ancak özel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak yararlı olabilecek başka bir seçenek eklemek isterim.
Piriform tarafından sunulan Recuva’yı kontrol etmeyi düşünün. Bu araç Disk Drill kadar çok özellikli değil, ama işi etkili bir şekilde yapıyor, özellikle de basit, zahmetsiz bir kurtarma çözümü arıyorsanız. Recuva, sabit diskinizden, bellek kartlarından, harici sürücülerden ve hatta iPod’unuzdan dosyaları kurtarabilir. Ayrıca, hasarlı veya yeni biçimlendirilmiş sürücülerden dosyaları geri yükleyebilir.
Dikkat edilmesi gereken bir şey, Recuva’nın hem hızlı tarama hem de derin tarama sunmasıdır. Hızlı tarama oldukça hızlıdır ancak her şeyi bulamayabilir, oysa derin tarama daha uzun sürer ama daha fazla dosya ortaya çıkarabilir. Yakın zamanda silinen verilerle çalışıyorsanız, hızlı tarama yeterli olmalıdır. Ancak, bir süre önce veya formatlama sonrası silinen dosyalar için derin taramayı öneririm.
Recuva mükemmel olsa da, sınırlamalarından biri Disk Drill kadar cilalanmış olmamasıdır. Disk Drill’in sezgisel arayüzü ve bölüm kurtarma ve ileri tarama modları gibi kapsamlı özellikleri, daha sağlam bir araca ihtiyacınız varsa onu daha iyi bir seçim haline getirebilir.
İşte bir ipucu: hangi aracı seçerseniz seçin, kaybettiğiniz dosyaları yazma olasılığını önlemek için dosyaları sildiğiniz diski mümkün olduğunca az kullanın. Kurtarma çabalarınızda iyi şanslar!
İşte Reddit’te Disk Drill için geliştirilmiş bir inceleme bağlantısı: Disk Drill for Windows İncelemesi. Bu Reddit başlığı, yazılım hakkında detaylı kullanıcı deneyimleri ve içgörüler sağlar, bu da yazılımın gerçek dünya performansı ve kullanılabilirliği hakkında bilgi edinmek için faydalı olabilir.
Aynı durumda olduğumu itiraf etmeye cesaret edemeyeceğim kadar çok yaşadım, dosyaları kaybetmek gerçekten sinir bozucu olabilir. Hem @viajeroceleste’nin hem de @sternenwanderer’in Windows için Disk Drill ve Recuva önerileri tam isabet, ama düşünebileceğiniz birkaç başka araç da var.
Bir seçenek TestDisk & PhotoRec. TestDisk, dosya kurtarma için tasarlanmış açık kaynaklı bir yazılım olup, kaybolan bölümleri geri getirme ve önyüklenemeyen diskleri tekrar önyüklenebilir hale getirme konusunda özellikle iyidir. TestDisk ile birlikte gelen PhotoRec, sabit diskler ve CD-ROM’lardan kaybolan dosyaları geri getirmek konusunda uzmanlaşmıştır ve videolar, belgeler ve arşivler gibi dosyaları kurtarabilir. Dezavantajı ise kullanıcı arayüzünün oldukça basit ve teknolojiye fazla aşina değilseniz göz korkutucu olabilmesi.
Windows için Disk Drill’e gelince, kullanımı kolay olup, hem hızlı hem de derin taramalar sunarak oldukça kapsamlıdır. Dezavantajı mı? Ücretsiz sürümü, kurtarabileceğiniz veri miktarında bir sınır koyar, bu da çok fazla veriniz varsa sizi ücretli sürüme yönlendirebilir.
Recuva? Süper basit ve kullanıcı dostu, basit bir şey istiyorsanız iyi bir seçim. Ancak, Disk Drill’in sunduğu gibi kaybolan bölümü geri getirme ve disk sağlığı izleme gibi bazı gelişmiş özelliklere sahip değil.
Bahsetmeye değer bir diğer araç ise EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı. Güçlüdür ve temiz bir arayüze sahiptir, kurtarma sürecini sorunsuz hale getirir. Ancak, Disk Drill gibi, ücretsiz sürümü tam işlevsellik için yükseltme gerektirebilen sınırlamalara sahiptir.
Özetlemek gerekirse, Windows için Disk Drill güçlü özellikleri ve kullanıcı dostu tasarımı sayesinde kesinlikle tavsiye edilir, ancak daha gelişmiş ihtiyaçlar için TestDisk & PhotoRec veya daha basit bir çözüm için Recuva gibi diğer iyi seçenekleriniz de var. Kurtarma şansınızı maksimize etmek için hızlı hareket etmeyi ve etkilenen diski kullanmaktan kaçınmayı unutmayın. İyi şanslar!