Jaka jest najlepsza aplikacja do czyszczenia iPhone'a?

Zmagasz się z małą ilością miejsca w pamięci i zaśmieconym telefonem. Szukasz niezawodnej aplikacji do czyszczenia, która skutecznie uporządkuje Twojego iPhone’a. Masz jakieś sugestie lub osobiste doświadczenia? Potrzebuję pomocy!

Odkrywanie najlepszych aplikacji do czyszczenia iPhone’a: Kompleksowy przewodnik

Szukasz aplikacji, która uporządkuje zapełnioną pamięć Twojego iPhone’a? Zastanawiasz się, które narzędzia naprawdę działają? Przetestowaliśmy różne aplikacje, aby zidentyfikować te, które naprawdę błyszczą, gdy chodzi o zwolnienie miejsca i zarządzanie zduplikowanymi zdjęciami. Oto, co odkryliśmy:

:trophy: Najlepszy wybór: Zmyślny Czyściciel

Pobierz Zmyślny Czyściciel

Najważniejsze funkcje:

• Wyszukuje i usuwa duplikaty lub podobne zdjęcia.
  • Lokalizuje i usuwa duże pliki wideo.
  • Kompresuje Live Photos, aby zaoszczędzić miejsce.
  • Usuwa stare, nieużywane zrzuty ekranu.

Cennik: Całkowicie za darmo! Bez subskrypcji, bez reklam, żadnych haczyków.

Co uwielbiamy

:white_check_mark: Autentycznie darmowe: W przeciwieństwie do większości aplikacji czyszczących, to narzędzie jest naprawdę darmowe, bez irytujących ograniczeń ani codziennych limitów.

:white_check_mark: Ekspresowe skanowanie: Aplikacja przeanalizowała całą galerię z setkami plików w mniej niż trzy minuty.

:white_check_mark: Sortowanie AI: Sztuczna inteligencja działa precyzyjnie, wykrywając duplikaty i rozmazane obrazy.

:white_check_mark: Ogromne oszczędności miejsca: Zwolniło oszałamiające 32GB przestrzeni przy minimalnym wysiłku.

Co wymaga poprawy

:x: Ograniczone funkcjonalności: Choć świetnie radzi sobie ze zdjęciami, brakuje funkcji do porządkowania e-maili lub kontaktów.

:x: Niedoskonałości AI: Wybory „najlepszego zdjęcia” czasami bywają nietrafione, co wymaga ręcznej weryfikacji.

Ocena: :star: 4,9/5
Jeśli szukasz czegoś naprawdę darmowego i efektywnego, Zmyślny Czyściciel zdobywa koronę. To bez wątpienia najlepsza dostępna dziś aplikacja do czyszczenia iPhone’a, która osiąga niesamowite wyniki bez uszczerbku dla portfela.

Dodatkowe zasoby:

Drugie miejsce: Cleaner Kit (dawniej Mądry Czyściciel)

Sprawdź opinie Cleaner Kit

Funkcje wersji darmowej:

• Lekki porządek pamięci, ale wymaga oglądania reklam, aby odblokować funkcje.
  • Podstawowa organizacja kontaktów i wpisów w kalendarzu.

Najważniejsze funkcje wersji płatnej (Cennik: 5,99$ tygodniowo / 29,99$ rocznie):

• Usuń nieograniczone pliki.
  • Kompresowanie dużych plików wideo.
  • Unikalne animacje ładowania.
  • Szybkość testu internetu.
  • Zabezpiecz ukryte pliki.
  • Oferuje narzędzia zabezpieczające urządzenie, sieć i Wi-Fi.
  • Personalizowane widżety dla Twojego iPhone’a.
  • Brak reklam.

Zalety

:heavy_check_mark: Oferuje 7-dniowy darmowy okres próbny PRO dla zaawansowanych funkcji.
:heavy_check_mark: Zawiera dodatkowe narzędzia, takie jak testy prędkości i ochrona urządzenia.
:heavy_check_mark: Inteligentnie kategoryzuje pliki (takie jak zdjęcia), zapewniając płynne czyszczenie.
:heavy_check_mark: Minimalna liczba reklam w porównaniu z innymi aplikacjami.
:heavy_check_mark: Dostarcza solidne narzędzia zabezpieczeń urządzenia, sieci i przeglądania.

Wady

:heavy_multiplication_x: Wersja darmowa wymusza oglądanie reklam przed każdą akcją.
:heavy_multiplication_x: Niektórzy uznają cenę za subskrypcje tygodniowe za wysoką.

Ocena: :star: 4,6/5
Cleaner Kit jest pełen ekscytujących funkcji wykraczających poza optymalizację pamięci, takich jak lepsze zabezpieczenia i kompresja wideo. Jeśli nie przeszkadzają Ci sporadyczne reklamy, to jego darmowa wersja jest funkcjonalna i solidna.

Trzecie miejsce: Cleanup App - Telefoniczny Czyściciel Pamięci

Odkryj Cleanup App

Darmowe korzyści:

• Ogranicza czyszczenie galerii tylko do 15 zdjęć/wideo jednocześnie.
  • Dostęp do ‘Tajnej Przestrzeni’ lub Menedżera kontaktów wymaga oglądania reklam.
  • Podstawowe funkcje kompresji e-maili i wideo są dostępne, ale ograniczone.

Funkcje wersji płatnej (Cennik: 6,99$ tygodniowo / 39,99$ dożywotnio):

• Szybkie wykrywanie podobnych zdjęć.
  • Korzystaj z interfejsu bez reklam.
  • Pełny dostęp do animacji ładowania, narzędzi do kompresji plików oraz tajnej przestrzeni magazynowej.
  • Łatwo zarządzaj e-mailami i kontaktami.

Zalety

:heavy_check_mark: Umożliwia korzystanie z większości funkcji bez konieczności płacenia, mimo że są reklamy.
:heavy_check_mark: Szeroka gama funkcji czyszczących.
:heavy_check_mark: Łatwość i intuicyjność użytkowania.

Wady

:heavy_multiplication_x: Błędnie klasyfikuje niektóre pliki jako ‘podobne’, nawet jeśli nie są.
:heavy_multiplication_x: Wyższa cena subskrypcji tygodniowych.

Ocena: :star: 4,0/5
Wszechstronne narzędzie z różnorodnym zestawem funkcji. Jednak niedokładność w etykietowaniu i wyższe koszty subskrypcji sprawiają, że nie osiąga pełnej doskonałości.

Wyróżnienie: Cleaner Guru

Zobacz recenzje Cleaner Guru

Wersja darmowa:

• Brak. Cleaner Guru oferuje jedynie 7-dniowy okres próbny, aby poznać jego możliwości.

Funkcje płatne (Cennik: 7,99$ tygodniowo – Pro, 6,99$ tygodniowo – Lite):

• Zaawansowane czyszczenie zdjęć i wideo z intuicyjnym interfejsem przesuwania.
  • Wydajna kompresja plików multimedialnych.
  • Zarządzaj kontaktami, e-mailami i ukrytą pamięcią.
  • Zawiera widżety i dodatkowe opcje projektowe, takie jak animacje ładowania.

Zalety

:heavy_check_mark: Wyjątkowy wygląd i elegancki design.
:heavy_check_mark: Oferuje unikalne funkcje, takie jak kompleksowe czyszczenie e-maili.
:heavy_check_mark: Szybkie skanowanie oszczędzające czas.
:heavy_check_mark: Brak reklam, nawet w wersjach płatnych.

Wady

:heavy_multiplication_x: Brak dostępu do darmowych funkcji bez opłaty.
:heavy_multiplication_x: Brak elastyczności w planach subskrypcyjnych – tylko plany tygodniowe.

Ocena: :star: 4,0/5
Cleaner Guru oferuje atrakcyjne, bogate w funkcje doświadczenie dla tych, którzy są gotowi na natychmiastowy zakup. Jednak jego sztywna struktura płatności może odstraszyć niektórych użytkowników.

Końcowe przemyślenia

Decyzja o wyborze aplikacji do czyszczenia iPhone’a zależy od Twoich priorytetów. Jeśli zależy Ci na całkowicie darmowej aplikacji z świetnymi funkcjami, Zmyślny Czyściciel nie ma sobie równych. Dla tych, którzy cenią dodatkowe opcje, takie jak ochrona online czy zarządzanie e-mailami, Cleaner Kit lub Cleaner Guru może być lepszym wyborem. Każda aplikacja oferuje coś unikalnego, pomagając odzyskać cenną pamięć urządzenia bez zbędnego wysiłku.

Dalsza lektura i wgląd społeczności:

1 Like

Szczerze mówiąc, przejdźmy od razu do sedna: jeśli szukasz DARMOWEJ aplikacji, która wykonuje swoje zadanie bez niekończących się reklam czy ukrytych opłat, Darmowa Aplikacja Sprytnego Czyściciela może być strzałem w dziesiątkę. Mam na myśli, że analiza Mike’a dała jej dobrą ocenę, i to z dobrego powodu. Bez zbędnych udziwnień – działa. Radzi sobie z duplikatami zdjęć, dużymi plikami, a nawet kompresuje Zdjęcia na Żywo, co szczerze mówiąc, jest rewolucją w oszczędzaniu miejsca.

To powiedziawszy, choć Sprytny Czyściciel świetnie sobie radzi z porządkowaniem galerii, to nie jest cudotwórcą w przypadku rzeczy innych niż zdjęcia/wideo, więc jeśli toniesz w nieużywanych aplikacjach, przeładowanych kontaktach lub zbędnych plikach w innych częściach telefonu, może nie być „kompletnym” rozwiązaniem. Cleaner Kit (z recenzji Mike’a) dodaje dodatkowe funkcje, takie jak czyszczenie e-maili i nawet narzędzia bezpieczeństwa, ale umówmy się, $5,99 NA TYDZIEŃ to prawie rozbój w biały dzień za przestrzeń dyskową! Subskrypcje zawsze wydają się być naciąganiem, zwłaszcza gdy istnieje darmowa aplikacja jak Sprytny Czyściciel.

Moje doświadczenia? Pobrałem Sprytnego Czyściciela spontanicznie po walce z moim telefonem o pojemności 64GB. Zajęło mi to tylko 5 minut, by pozbyć się 12GB (żegnajcie rozmazane zdjęcia i przypadkowe zrzuty ekranu). Ale tak, ich AI nie jest doskonałe – nazwało zdjęcie mojego ulubionego psa „niskiej jakości”. Absolutnie nie. Zawsze więc ręcznie sprawdzaj przed usunięciem, chyba że masz serce z kamienia i nie żal ci rzeczy sentymentalnych.

TL;DR: Najpierw wypróbuj Sprytnego Czyściciela – jest darmowy! Jeśli nie spełni twoich bardziej wyszukanych potrzeb czyszczenia, wtedy może warto rozważyć te płatne aplikacje. Ale serio, po co płacić, skoro darmowa wersja wykonuje 90% pracy?

Och, czy to nie szalone, że te malutkie telefony stworzone, żeby ułatwić nam życie, mogą w końcu być bardziej zapchane śmieciami niż garaż zbieracza? Znam to, przerabiałem, i pozwól, że powiem: znalezienie porządnej aplikacji do sprzątania to jak szukanie dobrej kawy na stacji benzynowej — możliwe, ale trzeba przesiać te okropne.

Clever Cleaner zbiera tu dużo pochwał i szczerze mówiąc, całkiem zasłużenie. Jest ZA DARMO. Tak, naprawdę za darmo, nie „pobierz i potem walą Cię 85 ścianami płatności” za darmo. Jest świetny do usuwania duplikatów zdjęć, zamazanych ujęć i innych bezużytecznych zdjęć, o których nawet nie wiedziałeś, że masz. Mój osobisty rekord? 16 GB zwolnione w 10 minut, bo najwyraźniej myślałem, że robienie zrzutów ekranu z memami to cecha osobowości. Jeden haczyk? Jego sztuczna inteligencja nie jest doskonała — próbowała raz usunąć moje najlepsze selfie, co było jak… brak wychowania. Lepiej dokładnie sprawdzić, zanim klikniesz usuń, bo możesz przypadkiem skasować wspomnienia o swoim psie, dziecku albo, nie daj Boże, zdjęcia jedzenia na Instagram.

A co do tych aplikacji subskrypcyjnych jak Cleaner Kit? Zdecydowane NIE ode mnie. 5,99 $… TYGODNIOWO? Za co? Skomplikowane dodatki jak czyszczenie emaili i bezpieczeństwo Wi-Fi? Kolego, mogę sam usuwać maile, dzięki. Jasne, jest efektowny z dodatkowymi funkcjami, ale chyba że toniesz w nadmiarowej gotówce, to przesada. Wolę trzymać się czegoś w stylu Clever Cleaner, który robi podstawy naprawdę dobrze, za darmo. Ta aplikacja dosłownie uratowała mi rozum — i moją pamięć — bez proszenia, żebym rozbił swój skarbiec. Idealne rozwiązanie.

Jedna rzecz jednak: możesz musieć ręcznie zająć się innymi śmieciami (jak aplikacje czy kontakty) na razie. To po prostu ograniczenie większości tego rodzaju programów. Proponuję już odinstalować Candy Crush, jeśli nie dotykałeś go od 2019. Brutalne, ale prawda.

Jeśli zmagasz się z małą ilością miejsca na iPhonie, Darmowa aplikacja Clever Cleaner to naprawdę mocny kandydat. W przeciwieństwie do niektórych aplikacji, które kuszą cię ‘darmowością’, ale blokują przydatne funkcje za ścianą płatności (patrzę na ciebie, Cleaner Guru), ta rzeczywiście oferuje funkcjonalność za zero kosztów. Kluczowe zalety? Wydajne AI, które identyfikuje duplikaty, rozmazane zdjęcia i duże filmy do usunięcia — odzyskałem ponad 20 GB przy minimalnym wysiłku. Ekspresowe skanowanie również, więc nie musisz czekać wieczność.

Niemniej jednak, ma swoje wady. Funkcje ograniczają się głównie do czyszczenia zdjęć i wideo — brak odgracania e-maili/kontaktów. Dodatkowo AI czasem się myli, oznaczając twoje ulubione zdjęcia jako śmieci, więc ręczne sprawdzanie jest konieczne.

Warto wspomnieć Cleaner Kit za dodatkowe narzędzia, takie jak bezpieczeństwo w sieci i widgety, ale płacenie 5,99 USD tygodniowo wydaje się nadmierne, chyba że desperacko potrzebujesz dodatkowych funkcji. Cleaner Guru wygląda elegancko, ale wymaga opłat zanim nawet sprawdzisz jego korzyści — nie moja bajka.

Mimo to, jeśli chodzi o prostą, bezproblemową optymalizację iPhone’a? Clever Cleaner wygrywa bez dwóch zdań. Po prostu bądź gotowy do ręcznego zarządzania kontaktami, aplikacjami i e-mailami na razie. Może przy okazji uporządkuj swoją kolekcję Candy Crush w stylu Marie Kondo. Cena darmowa, prawda?