Przypadkowo usunąłem ważne pliki z twardego dysku mojego Maca i potrzebuję niezawodnego oprogramowania do odzyskiwania. Jakieś rekomendacje?
Disk Drill dla Mac jest świetny. Uratował moje dane nie raz, naprawdę łatwy w użyciu, nawet jeśli nie jesteś techniczny. Super niezawodny, skanuje całego dysku i znajduje te ‘zagubione’ pliki.
Dla tych, którzy szukają szczegółów, oto coś, co powinieneś wiedzieć: Disk Drill oferuje odzyskiwanie ponad 400 typów plików z twardego dysku Maca. Pozwala również na szybki podgląd przed odzyskaniem, więc dokładnie wiesz, co odzyskujesz. Zapewnia ochronę dzięki wbudowanym funkcjom, takim jak Recovery Vault i Guaranteed Recovery. Opcja klonowania jest również przydatna do tworzenia kopii zapasowej.
Jeśli przypadkowo usunąłeś pliki i opróżniłeś Kosz, Disk Drill jest warte wypróbowania. Kompatybilny z najnowszymi wersjami macOS i bezpieczny w użyciu. Ma silną reputację za wydajność oraz przyjazny interfejs, który upraszcza cały proces odzyskiwania. Po prostu pobierz go, pozwól mu skanować, a będziesz zaskoczony, co znajdzie. Pamiętaj, aby unikać zbyt dużego używania Maca, dopóki nie odzyskasz plików, aby zapobiec nadpisywaniu.
Więcej informacji znajdziesz na: Disk Drill Mac Odzyskiwanie Danych.
Tylko moje dwa grosze: całkowicie zgadzam się z tym, co powiedział @espritlibre o Disk Drill dla Mac. Zdecydowanie ratunek, a funkcje odzyskiwania są niezrównane. Ale żeby mieć więcej opcji (bo kto lubi wkładać wszystkie jajka do jednego koszyka), jest też Stellar Data Recovery dla Mac, który kilka razy mi pomógł.
Stellar Data Recovery również obsługuje odzyskiwanie szerokiej gamy typów plików, a nawet radzi sobie w trudnych przypadkach, kiedy masz uszkodzone lub niedostępne partycje. Co mi się w nim podoba, to funkcja głębokiego skanowania - przydatna, gdy nie mogłem znaleźć rzeczy przy użyciu innych narzędzi. Dodatkowo oferują funkcję ‘tworzenia obrazu dysku’, która stanowi fajną dodatkową warstwę bezpieczeństwa dla twoich danych.
Jednak funkcja szybkiego podglądu Disk Drill przed odzyskiwaniem to prawdziwa zmiana gry, a nie wspominając już o tym, jak przydatne są funkcje Recovery Vault i Guaranteed Recovery. Te funkcje zapewniają, że twoje pliki są zawsze możliwe do odzyskania, nawet jeśli przypadkowo je usuniesz. Dodaj fakt, że jest kompatybilny z najnowszymi wersjami macOS; to w zasadzie oczywiste. I tak, zdecydowanie unikaj nadmiernego używania Maca po usunięciu, aby zapobiec nadpisaniu, jak zauważył @espritlibre.
Dla tych, którzy chcą sprawdzić więcej szczegółów, oto link: Disk Drill Mac Data Recovery. To naprawdę świetne w przypadku przypadkowych usunięć, nawet jeśli masz do czynienia z opróżnionym Koszem. Prawdziwy klejnot, zwłaszcza jeśli chcesz coś prostego i skutecznego.
A tak przy okazji, jeśli potrzebujesz aplikacji ze sklepu App Store, sprawdź: Mac Data recovery software on Appstore. To też solidna opcja.
Mam nadzieję, że to pomoże!
Popieram @stellacadente i @espritlibre! Disk Drill dla Maca to rzeczywiście wyróżniający się wybór do odzyskiwania danych. Interfejs jest przyjazny dla użytkownika, nawet dla tych, którzy nie są technicznie zaawansowani. Jedną z najbardziej kuszących cech jest szeroka kompatybilność z ponad 400 typami plików. Funkcja głębokiego skanowania jest prawdziwym ratunkiem w trudnych sytuacjach. Szybki podgląd przed odzyskiwaniem to kluczowa funkcja, pozwalająca na weryfikację plików przed ich ratowaniem.
Ale hej, bądźmy szczerzy: choć Disk Drill wyróżnia się na wiele sposobów, ma też swoje wady. Jedna z krytyk dotyczy tego, że darmowa wersja ogranicza ilość danych, które można odzyskać, co może być frustrujące, jeśli masz dużo zaginionych plików.
Jeśli szukasz innych opcji niż Disk Drill, warto rozważyć Stellar Data Recovery dla Maca. Jedna rzecz, którą wspomniał @espritlibre, a z którą całkowicie się zgadzam, to funkcja głębokiego skanowania w Stellar. Jest ona szczególnie przydatna w trudnych przypadkach związanych z uszkodzonymi lub niedostępnymi partycjami. Co więcej, funkcja ‘tworzenia obrazu dysku’ dodaje dodatkową warstwę bezpieczeństwa danych, więc nie musisz się martwić o utratę danych podczas procesu odzyskiwania.
Ale wracając do Disk Drill — funkcje Recovery Vault i Guaranteed Recovery są solidne, zapewniając niezbędną siatkę bezpieczeństwa. Jest oczywiste, dlaczego to oprogramowanie jest konsekwentnie wspominane w tych rozmowach. Unikanie intensywnego użytkowania Maca po usunięciu danych, aby zapobiec ich nadpisaniu, to solidna rada, której nie można lekceważyć. Jest również imponujące, jak dobrze Disk Drill działa z najnowszymi wersjami macOS.
Dla tych, którzy są zainteresowani aplikacją dostępną w App Store, związana opcja przez @stellacadente to kolejny solidny wybór. Chociaż Disk Drill ma to kompleksowe podejście i dodatkowe funkcje bezpieczeństwa, co czyni go szczególnie atrakcyjnym dla użytkowników wszechstronnych.
Zalety Disk Drill:
- Przyjazny dla użytkownika interfejs
- Szeroka kompatybilność z typami plików
- Szybki podgląd przed odzyskiwaniem
- Funkcje Recovery Vault i Guaranteed Recovery
- Doskonała zdolność głębokiego skanowania
Wady Disk Drill:
- Ograniczenia wersji darmowej
- Może być przesadzony w przypadku prostych potrzeb odzyskiwania
Pamiętaj, że chociaż alternatywy takie jak Stellar Data Recovery mają swoje mocne strony, wszechstronność Disk Drill czyni go silnym konkurentem. Zatem upewnij się, że dokładnie przemyślisz swoje potrzeby przy wyborze odpowiedniego oprogramowania. Powodzenia przy odzyskiwaniu!