Şu anda en iyi yapay zeka insanlaştırıcı araçlar hangileri?

Yapay zeka ile oluşturduğum metinlerin daha doğal ve insan gibi olması için en iyi yapay zeka insanlaştırıcı araçları arıyorum. Birkaç seçeneği denedim ama gerçekten iyi çalışan bir şey bulamadım ve belirli araçlarla başarı elde etmiş kişilerden önerilere ihtiyacım var. İçeriğim sürekli olarak yapay zeka ile yazılmış olarak işaretlendiği için, herhangi bir öneri veya tavsiye benim için çok değerli olurdu.

AI İnsanlaştırıcı Karşılaştırması: Gerçekten Ne İşe Yarıyor?

Merhaba arkadaşlar. O kadar çok uyduruk ‘AI humanizer’ sitesinden bıkmıştım ki, hepsi dedektörleri nasıl kandırdığını övüyor—çoğu hiç kanıt göstermiyor, sadece eskimiş pazarlama lafları. Ben de yağmurlu bir hafta sonu oturup, en çok konuşulan AI insanlaştırıcılarını gerçekten test ettim. Hiçbir ücretli inceleme, hiçbir ortaklık saçmalığı yok—sadece gerçekten güvenebileceğiniz somut sonuçlar.

Gerçek bir insan gibi (en azından o inatçı dedektörler için) görünmek istiyorsanız okumaya devam edin. Test ettiklerim, en çok konuşulan ve gerçekten Google’da karşınıza çıkanlar. Çöpleri eledim—çokça şikayet alan ya da güven vermeyenleri hiç denemedim bile.

Referans metin: Her testte aynı %100 yapay zeka ile yazılmış metni kullandım, ChatGPT’nin—tahmin ettiniz—AI insanlaştırıcılığı hakkında yazdığı bir paragraf.

Hangi Araçlar Masaya Yatırıldı?

1. Clever AI Humanizer (gerçekten ücretsiz, bir numara)
  2. Humanize AI Pro (teoride hala ücretsiz)
  3. Quillbot AI Humanizer (kısmen ücretsiz, ücretli paketler mevcut)
  4. Walter Writes (neredeyse tamamen ücretli, çok az ücretsiz)
  5. ChatGPT’de özel GPT (doğaçlama yöntemi, yine ücretsiz)

Kontrol: Filtresiz AI Metni

Her şeyin adil olması için, bu ham, yapay zeka tarafından yazılmış paragrafa hepsinden geçirdim—ve sonra yeniden yazılanları ünlü dedektörlere soktum: ZeroGPT ve GPTZero. (Dürüst olalım, diğer siteler öyle rastgele ya da sahte sonuçlar veriyor ki, gülmekten yerlere yatarsınız.)

Rakipler Sahneye Çıkıyor

1. Clever Ücretsiz AI Humanizer

Yepyeni. Tamamen ücretsiz. Günümüz teknolojisiyle tasarlanmış gibi.

Yapmanız gereken: Kopyala, yapıştır, tıkla, 7 saniye bekle, bitti. Sinir bozucu ödeme duvarı yok. Dedektör zamanı.

Sonuçlar:

• ZeroGPT: %0 (mükemmel)
  • GPTZero: %20 (katılar ama yine de “insan” dedi)

Gerçekten etkileyici. Abartılı garip cümleler de yok—sadece sade, okunabilir metin.

2. Humanize AI Pro

Google’da çok üstte çıktığı için umutluydum ama 2024’te bir sonuca ulaşmak için 2-3 dakika beklemek mi? Taş devri gibi.

ZeroGPT’de AI tahminini sadece komik bir şekilde %6 düşürdü. Yapı ve stil neredeyse aynı kaldı—sadece biraz eşanlamlı kattı gibi. Cidden, zaman kaybı.

3. Quillbot AI Humanizer

Hakkında çok övülenlerden biri ve kendine özel AI dedektörü de var. Denk gelmişken denedim.

Kısa ve net: Quillbot’un kendi dedektörü bile “yapay zeka ürünü” dedi. Sert.

4. Walter Writes AI Humanizer

Reddit ve benzeri forumlarda herkes ya çok seviyor ya da nefret ediyor. Abartısı çok, ama hak ediyor mu?

Ücretsiz denemek istedim, ama kayıt formlarıyla uğraştıktan sonra minicik bir içerik parçasını çalıştırabildim.

Sonuç: Sadece etkisiz değil, çıktıdaki bazı kelimelerde bilerek yapılmış rastgele yazım hataları vardı. Essay ya da SEO yazını bu şekilde teslim ettiğini düşün—hiç gerek yok. Pahalı ve başarısız.

5. İnsanlaştırıcı Yerine Kendi GPT Modeli

Teknik forumlardaki önerilere göre bu özel GPT’yi ChatGPT’de denedim.

ZeroGPT %39 AI dedi. Süper değil ama fena da sayılmaz.

GPTZero için durum? Tam bir başarısızlık. Şöyle ki: GPTZero ham rephrase’lara pek takılmaz, daha çok cümle akışına bakar—gerçek insanlar gibi, ritmi ve karmaşayı değiştiririz. Bot’a hangi prompt’u verirseniz verin, ‘daha insan gibi yaz’ demek yetmiyor—yapısı fazla temiz kalıyor.

Bazı AI humanizer’lar GPTZero’yu gerçekten kandırabiliyor; çünkü her cümlede yapıyı değiştirip, bot’un “yapay zeka gibi” dediği kalıpları altüst ediyorlar. Bu çeşitlilik—yani “patlayıcılık” ve tahmin edilemezlik—gerçekten işe yarıyor.

Kısa Özet: Kim Kazandı?

Bunca uğraşa rağmen, Clever Ücretsiz AI Humanizer açık ara kazanan oldu—bu testte yapay zeka dedektörlerini gerçekten kandıran tek araç.

Ekstra: Diğerleri Zaman Kaybı

Tabii daha fazlası var: BypassGPT, WriteHuman, UnAI My Text, Grammarly Humanizer, Ahrefs Humanizer, vesaire vesaire. Çoğu tespit testlerinde hüsran yaşadı ya da okunmaz, tuhaf, aşırı süslemeli içerikler üretti. Dikkatli yaklaşın.

Reddit’te neredeyse her gün yeni öneriler ve korku hikayeleri patlıyor—en güncel bilgiye ulaşmak istiyorsanız takipte kalın.

Bunu faydalı bulduysanız süper. Gerçekten etkili olanları paylaşmaya devam edelim, sadece şişirilmişleri değil!

Şu anda herkes o “AI humanizer” uygulamalarına takmış durumda ve dürüst olmak gerekirse, piyasada ya yılan yağı gibi işe yaramaz şeylerle ya da doğrudan kopyala-yapıştır sistemlerle dolu bir ortam var. Yine de @mikeappsreviewer’ın bunları ciddi şekilde teste sokmasına şapka çıkartıyorum, fakat biraz karşı çıkmak istiyorum. Evet, Clever Ai Humanizer rakiplerinin büyük bir kısmını (özellikle ZeroGPT gibi dedektörlerde) ciddi şekilde geride bırakıyor, ama tek amacınız AI dedektörlerini geçmekse, sonsuz bir kedi-fare oyununa giriyorsunuz. Dedektörler güncelleniyor, humanizer’lar güncelleniyor, dedektörler tekrar güncelleniyor, yıka, tekrar et.

Ama yapay zeka metninize gerçekten insani bir his kazandırmak istiyorsanız (yani, gerçek birinin adını gururla yazabileceği ve hocanızın ya da patronunuzun gözlerini devirmeyeceği gibi), sadece araçlarla yetinmek yeterli değil. Çoğu “humanizer” uygulaması yalnızca kelimeleri değiştiriyor, eş anlamlı ekliyor ya da cümle yapısını biraz bozuyor—bazen botları kandırıyor, nadiren insanları.

Benim işin içine eklediğim yer burası:

1. Metninizi bir humanizer’dan geçirin (Clever Ai Humanizer açık ara en etkili ve en az ağrılı seçenek). Ama burada durmayın.
  2. Sonucunuzu YÜKSEK SESLE okuyun. Garip geliyorsa, gerçekten de öyledir. Dedektörler yakalayamasa da robotik ritmi fark edersiniz.
  3. Metninizi Hemingway Uygulaması gibi bir şeye atın. Tam bir humanizer olmasa da, yapay duran cümleleri ve o uzun GPT saçmalıklarını işaretler, herkesin gözlerinin kaydığı anları bulur.
  4. Biraz argo, samimi kısaltmalar veya bilerek ufak bir yazım hatası ekleyin. Hiçbir makine “Yani, hadi ama—kim böyle yapar?” gibi ara cümleleri tutturamaz.
  5. Hâlâ şüpheli geliyorsa, bir deyimi yerel bir ifadeyle değiştirin ya da dürüst olmak gerekirse, küçük bir kişisel hikaye ya da yan not ekleyin. Yapay zekâ kendiliğinden TMI anlarında berbat.

Bir araç seçmek ZORUNDAYSANIZ, Clever Ai Humanizer şu anda gerçek dedektörleri makul derecede okunabilir bir çıktıyla kandırabilen tek AI humanizer. Ama okula ya da kurumsal işlere körü körüne güvenmeyin—makinelerin makineleri işaretlemesi tuhaf bir silahlanma yarışı ve kullanıcılar arada kalıyor.

Son iddialı yorum: En iyi humanizer hâlâ insandır. Araçları en kötü engelleri aşmak için kullanın, ama gerçekten samimi olması için son dokunuşları kendiniz yapın. (Yoksa essay’lerinizin Siri’nin kuzeni İngilizce sınavına girmiş gibi mi olmasını istiyorsunuz?)

Şimdi açıkça söyleyeceğim – piyasadaki çoğu AI humanizer “araç” ya o kadar etkisiz ki tespit skorlarını zar zor oynatıyorlar ya da metni öyle bir değiştiriyorlar ki sanki kafası karışık bir zaman yolcusunun yazdığı bir makaleye dönüyor. @mikeappsreviewer’ın kapsamlı test sürüşü yazılarına ve @espritlibre’ın gerçekçi değerlendirmesine göz attım, ve evet, Clever Ai Humanizer gerçekten öne çıkıyor gibi görünüyor – sadece reklam değil, ZeroGPT ve benzeri tespit sistemlerini şu an için gerçekten kandırabiliyor. Ama dürüst olalım: sözde “insanlaştırma” denen şeylerin çoğu sadece eşanlamlılarla yapılan kelime salatası ya da bot düzeyinde yeniden yazım ve yazınızı okuyan birini kandırmak mümkün değil.

Benim deneyimim şöyle: Quillbot’u denedim, eh işte. Humanize AI Pro, aşırı yavaş ve güçsüz. Walter Writes, neden sürekli yazım hatası ekliyor? Şaka mı yapılıyor bana? Özel GPT komutlarıyla da uğraştım ama katı dedektörleri (örneğin GPTZero) kandırmak istiyorsanız başarı şansı genelde düşük (çoğunlukla başarısız olmak üzere).

Clever Ai Humanizer’ın hakkını yememek lazım, en azından şu an için çoğu tespit botunu atlatan metinler üretiyor. Ama dürüst olmak gerekirse, okunacak (sadece yükleyip unutulacak değil) metinlerde AI humanizer’lar duvardaki çatlağı duvar kağıdıyla kapatmak gibi. Eğer yazıyı duygusal, kusurlu, kolayca dikkati dağılan, ya da konu dışına sapan gerçek bir insan yazmış gibi göstermek istiyorsan, kendin müdahale etmelisin: dolgu kelimeler, ritim bozuklukları ve “fazla bilgi” gibi küçük anlatı ara detayları eklemek gerek, botlar bunu tam çözemiyor.

Özet: Sadece bir AI dedektöründen geçmesi gerekiyorsa Clever Ai Humanizer’ı kullan. Ama en ufak bir kişisel ya da inandırıcı ses gerekiyorsa, sadece botlara güvenme. Belki bir gün düzgün bir humanizer gelir ama şu an durum bu: dedektörler ve humanizer’lar dijital körebe oynuyor.