Ücretsiz bir yapay zeka video oluşturucu önerebilecek var mı?

Büyük filigran bırakmayan veya ücretli abonelik gerektirmeyen ücretsiz bir yapay zekâ destekli video oluşturucu arıyorum. Çevrimiçi olarak birkaç tanesini denedim fakat ya çok kısıtlılar ya da gizli ücretleri var. İyi ücretsiz seçenekler konusunda önerilere ve başlangıç için ipuçlarına açığım.

Adamım, düzgün bir ücretsiz yapay zeka video oluşturucu bulmak, kung fu bilen tek boynuzlu at aramaya benziyor—her seferinde nihayet Aradığın Olanı bulduğunu sanıyorsun, PAT, şaheserin ortasında devasa filigran ya da seni öyle bir “ücretsiz deneme”ye sokuyorlar ki, diyet günümdeki irademden bile daha hızlı bitiyor. Pictory ve BeşParlak denedim (haha, gerçek parayı almadan önce sana beş saniyelik video veriyorlar). Kapkanat, 7 dakikanın altındaysan birkaç şeyi filigransız yapmana izin veriyor, ama sonrası bir anda sanki senden para koparmaları gerektiğini hatırlıyorlar ve filigranlar gökten yağmaya başlıyor. Tuval’in de artık fena olmayan bir video aracı var—filigransız düşük çözünürlüklü videoyu indiriyorsun ama havalı şeylerin tamamı Kocaman Paralı Duvar’ın arkasında.

Yarı hack gibi olan bir yolu da deneyebilirsin, AçıkYapayZeka’nın Sora’sı erişimin varsa denenebilir, ama şimdilik neredeyse tamamen kapalı beta, yani Silikon Vadisi’nde sana borcu olan bir arkadaşın yoksa çok da işe yarayacak bir şey değil.

Kısa cevap: filigran yok, para yok, sınırsız ve düzgün özellikler istiyorsan… resmen Kocaayak arıyorsun. Denemekte yasak yok tabii; tavsiyem, EN KÜÇÜK filigrana sahip olanı bul (genelde Kapkanat veya Tuval), onu kendi intro/outro’nla ya da bir espirili etiketle kapat ve “internette ücretsiz”in aslında genellikle “birazcık, ama tam değil” anlamına geldiğiyle yaşamayı kabullen.

Gerçekten hem bedava, hem sınırsız, hem de yarı düzgün bir şey bulan olursa şapkamı yerim (hem de KısaVideo’da, şaka değil).

Adamım, bence aradığın şey dijital Kutsal Kâse’nin tam kendisi gibi. @gökgözlüseyyah zaten bunu gayet güzel ifade etti–“gerçek” ücretsiz bir yapay zekâ video aracı bulmaya yaklaştıkça, sanki Indiana Jones olup ödülü kapmaya çalışıyorsun ama tüm mağara üstüne yıkılıyor gibi hissediyorsun. Ama şunu da ekleyeyim, Kapwing ile benim farklı bir deneyimim oldu—bazen o filigran kuralları rüzgâr gibi değişiyor ama bazen kalite biraz sıkıştırılmış olsa da yedi dakikadan uzun videoları kurtarabiliyorsun. Yine de, o görünmez çizgiyi geçtiğinde, kapitalizmin nişanesi olan logo saniyesinde karşına dikiliyor.

VEED.io’dan da bahsetmekte fayda var, çünkü kimse öne çıkarmamış; onların ücretsiz planında da filigran var, ama garip şekilde çok daha küçük ve bazen videoyu kırparak ya da geniş bir kenarlık ekleyerek bunu yok edebiliyorsun. Şık değil ama ne yapalım, çaresizlik zamanları. Eğer tüm süreci tam anlamıyla yapay zekâya bırakmayıp sadece yapay zekâ ile üretilmiş içerikleri birleştiriyorsan, Pixabay ya da Pexels gibi ücretsiz platformlardan bulduğun klipleri bir düzenleyicide yapay zekâ metinden sese ya da altyazı araçlarıyla birleştirip epey yol alabilirsin—biraz “çakma” duruyor ama daha az marka iziyle idare edilebiliyor.

Açıkçası, bir açık kaynak kahramanı çıkmadıkça ya da Sora halka açılmadıkça, gerçekten “ücretsiz, filigransız, sınırsız” çözüm efsane olarak kalacak gibi görünüyor. Ama “filigranla yaşamaya alış” tavsiyesine katılmıyorum: sosyal medyaya video atıyorsan TikTok, Instagram vs. gibi platformların otomatik kırpma ya da metin ekleme özellikleri bazen filigranı gayet güzel saklayabiliyor. Biraz şüpheli görünüyor ama Spielberg kalitesinde iş yapmadığın sürece çoğu kişi fark etmiyor.

Başka birinin, sadece başka bir yemleme-tuzak olmayan bir açık kapı ya da gizli cevher buldu mu? Yoksa bu işte de yeni bir bozguncu bekleyip, anında satın alınıp başka bir ücretli duvara mı kapatılacağız?